Predsjednik Vlade sa saveznom ministricom za Europu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije

Slika /Vijesti/2018/07 srpanj/24 srpnja/Austrija/2.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima saveznu ministricu za Europu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije, Karin Kneissl, čija država u drugoj polovici ove godine predsjeda Europskom unijom.   

Istaknuti su tradicionalno vrlo bliski i prijateljski odnosi Hrvatske i Austrije, kao i snažni partnerski odnosi u okviru Europske unije. 
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković podsjetio je na intenzivnu gospodarsku suradnju dviju zemalja, dodavši da je Austrija drugi najveći gospodarski partner po ulaganjima u Hrvatskoj. 
 
Ministrica Karin Kneissl kazala je da obje zemlje odlično surađuju i na području kulture te navela da je Hrvatska velikom broju Austrijanaca omiljena turistička destinacija. 
 
Iskazana je snažna potpora zemljama jugoistoka Europe na njihovom europskom putu, dok je predsjednik Vlade istaknuo da je Hrvatska spremna podijeliti svoja znanja i iskustva stečena u procesu približavanja Uniji.  
 
Razgovaralo se i o pregovorima o izlasku Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije te o pitanjima migracija koje je Austrija odredila kao svoj prioritet tijekom svog predsjedanja Vijećem Europske unije. 
 
Bilo je riječi i o pripremama za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom 2020. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković