Predsjednik Vlade sa suradnicima u Zadru

ZADAR,, 31. kolovoza 2007. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader posjetio je oko 30 minuta poslije ponoći Kirurški odjel Opće bolnice u Zadru, gdje su ga ravnatelj bolnice dr. Zvonimir Vrančić i voditelj Kirurškog odjela dr. Tomislav Vanjak, na sastanku iza zatvorenih vrata, upoznali sa stanjem ozlijeđenih vatrogasaca stradalih u jučerašnjem požaru na otoku Kornatu.

U zadarsku bolnicu je dovezeno sedam vatrogasaca, a nedugo zatim petorica su prevezena hitno u Zagreb, od kojih su četiri u kritičnom stanju. Dvojica su ostala na liječenju u Zadru. Prema posljednjim informacijama, u požaru je poginulo petero gasitelja, a još šestorica ozlijeđenih prevezena su u Zagreb.

Premijer Sanader je posjetio ozlijeđene vatrogasce na Kirurškom odjelu. U pratnji premijera Sanadera su ministri Božidar Kalmeta, Berislav Rončević, Neven Ljubičić, Božo Biškupić, glasnogovornik Vlade Ratko Maček, ravnatelj Policije Marijan Benko, načelnik Glavnog stožera general Josip Lucić, i drugi dužnosnici, a sastanku su nazočni zadarski župan i gradonačelnik Ivo Grbić i dr. Živko Kolega.

Prije posjeta premijera Sanadera novinarima je u zadarskoj bolnici dao izjavu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Dražen Slavica. On je rekao da se dogodila tragedija i da je smrtno stradalo pet gasitelja. Sad se možemo zapitati je li bilo nužno slati gasitelje na gašenje požara koiji nije ugrožavao ni imovinu ni živote ljudi, rekao je Slavica. Dodao je da su ovaj tragični požar gasila 23 gasitelja i pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Zablaća, Tisnog i Vodica.



Pisane vijesti