Predsjednik Vlade Sanader: "Ispunjeni svi tehnički preduvjeti za početak pregovora sa EU

Hrvatska je ispunila sve tehničke preduvjete za početak pregovora sa EU, izjavio je predsjednik Vlade Ivo Sanader koji je danas sudjelovao u radu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa EU.

ZAGREB,11. travnja (Hina) - Hrvatska je ispunila sve tehničke preduvjete za početak pregovora sa EU, izjavio je predsjednik Vlade Ivo Sanader koji je danas sudjelovao u radu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa EU.

Sjednici Odbora nešto iza podneva priključili su se i urednici hrvatskih medija, a pojedinosti s tog sastanka znat će se po njegovu završetku, najavio je predsjednik Odbora Ivica Račan.

Na Odboru je, izvijestio je Sanader novinare, raspravljena procedura, odnosno kako će teći proces pregovaranja i kakva će biti uloga Odbora u tom procesu.

Prihvatili smo kako će teći red donošenja pregovaračkih pozicija i s tim dokumentom ćemo uskoro ići na Vladu, rekao je Sanader.

Naveo je da danas nisu dogovarane pregovaračke platforme, čemu, napominje, treba prethoditi screening, odnosno proces detaljne usporedbe usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama EU.

Novinare je zanimalo je li Vlada pripremila nove dokumente, odnosno činjenice kojima će radnu skupinu Europske komisije koja uskoro dolazi u Zagreb, uvjeriti u punu suradnju s Haagom.

Ponovio je da Vlada radi na jedinom preostalom otvorenom slučaju (Gotovina) i da vjeruje da će u to uspjeti uvjeriti Europsku komisiju.

Upitan ima li novih momenta u slučaju Gotovina uzvratio je "ne mogu Vam sve govoriti, (...) moramo nešto ostaviti i za tu radnu skupinu".



Pisane vijesti