Predsjednik Vlade Sanader: neslužbenih komentara na odluku Rohatinskog ima, službenih nema

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da za sada nema nikakvih službenih komentara iz Njemačke, Bavarske ili Bruxellesa na odbijanje guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog da Bayerische Landesbank (BLB) ponovno uđe na hrvatsko bankarsko tržište stjecanjem većinskog udjela Hypo Alpe-Adria-Bank i Slavonske banke.

ZAGREB, 17. srpnja 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da za sada nema nikakvih službenih komentara iz Njemačke, Bavarske ili Bruxellesa na odbijanje guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog da Bayerische Landesbank (BLB) ponovno uđe na hrvatsko bankarsko tržište stjecanjem većinskog udjela Hypo Alpe-Adria-Bank i Slavonske banke.

"Nekih neslužbenih komentara ima, službenih nema", kazao je premijer odgovarajući nakon sastanka s čelnicima HUP-a na novinarsko pitanje da li je odluka guvernera HNB-a na bilo koji način naštetila odnosima Hrvatske s Austrijom, Njemačkom ili Bruxellesom, te da li je dobio kakvu reakciju iz Bavarske na tu odluku.

Sanader je i danas ponovio da ne može i neće komentirati odluke hrvatske središnje banke, kako odluke koje se tiču vođenja monetarne politike tako ni odluku o odbijanju ponovnog ulaska BLB-a na hrvatsko tržište.

"To je autonomna odluka središnje monetarne institucije", kazao je premijer.

Istaknuo je da nekih neslužbenih komentara i reakcija ima, ali da nema službenih komentara.

"Ako dođe službeni komentar, bilo Njemačke, bilo Bavarske, bilo Bruxellesa, sigurno da ćemo o tome izvijestiti hrvatsku javnost", kazao je Sanader.



Pisane vijesti