Predsjednik Vlade Sanader sastao se s Čovićem i Ljubićem

Hrvatski premijer Ivo Sanader u četvrtak navečer se u Sarajevu iza zatvorenih vrata sastao s predsjednicima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i HDZ-a 1990. Božom Ljubićem.

SARAJEVO, 29. ožujka 2007. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader u četvrtak navečer se u Sarajevu iza zatvorenih vrata sastao s predsjednicima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i HDZ-a 1990. Božom Ljubićem.

Nakon sastanka Sanader, Čović i Ljubić izjavili su kako je dogovoreno da je nužna tijesna suradnja između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. radi poboljšanja položaja hrvatskog naroda u BiH, a posebno radi zajedničkih stajališta u predstojećim raspravama o ustavnim promjenama.

Prošle godine Božo Ljubić istupio je iz HDZ-a BiH i osnovao novu stranku jer se nije slagao s Čovićevom potporom prijedlogu ustavnih promjena, koje su, po Ljubićevu mišljenju bile štetne za Hrvate u BiH.

Premijer Sanader izrazio je zadovoljstvo što su se Ljubić i Čović dogovorili o budućoj suradnjih njihovih stranaka. Po Sanaderovim riječima u razgovoru je izražena svijest da su to prijelomna vremena u kojima je nužna suradnja hrvatskih stranaka u BiH na pitanjima od strateških interesa za hrvatski narod u toj zemlji.

Na pitanje novinara hoće li se dva HDZ-a u BiH ujediniti, Sanader, Ljubić i Čović u odgovorima su rekli da ta mogućnost nije isključena. Premijer Sanader je pritom istaknuo da je program HDZ-a Republike Hrvatske srodan programima HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.



Pisane vijesti