Predsjednik Vlade sastao se s izaslanstvom Parlamentarne skupštine NATO-a

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-na čelu s Assenom Agovom, predsjednikom Pododbora za transatlantske odnose i potpredsjednikom Parlamentarne skupštine NATO-a.

Članovi izaslanstva Parlamentarne skupštine NATO-a izrazili su veliko zadovoljstvo time što će Hrvatska uskoro postati članica NATO-a te što su bili prisutni ovom povijesnom danu kada je Hrvatski sabor potvrdio Sjevernoatlantski ugovor.
Predsjednik Vlade Sanader rekao je kako je ovo zaista povijesni dan za Hrvatsku te je zahvalio svim zemljama članicama na potpori koju su pružali Hrvatskoj na njezinom putu prema euro-atlantskim integracijama. Dodao je kako je Hrvatska, postajući članicom, spremna preuzeti još aktivniju ulogu unutar NATO-Saveza te kako će Savez ovime pridonijeti učvršćivanju stabilnosti i sigurnosti u Jugoistočnoj Europi.
Odgovarajući na pitanja članova izaslanstva, predsjednik Vlade Sanader prenio je stajalište Hrvatske glede slovenske blokade Hrvatske u procesu pristupnih pregovora s Europskom Unijom te su razgovarali i o aktualnim pitanjima vezano za susjednu regiju.




Pisane vijesti