Predsjednik Vlade Tihomir Orešković primio štrajkaški odbor Mungosa

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković primio je danas u Banskim dvorima predstavnike štrajkaškog odbora tvrtke Mungos razminiranje d.o.o: Davora Ivekovića, povjerenika sindikata Mungosa, Bracu Bunjaču, zamjenika povjerenika sindikata te članove štrajkaškog odbora Zdravka Balona, Marija Mandića i pravnicu Katarinu Perković. Sastanku je nazočio i predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.
Pirotehničari Mungosa upoznali su premijera s razlozima zbog kojih štrajkaju već dva tjedna.

Upoznali su ga sa stanjem i problemima u djelatnosti razminiranja s kojima se svakodnevno susreću. Između ostalog, upozorili su na nužnost sklapanja Kolektivnog ugovora o čijem su tekstu pregovore vodili sa sada već bivšom upravom, no ostalo je neusuglašeno pitanje povećanja plaća jer, istaknuli su, svima je u tvrtki povećana plaća, osim pirotehničarima na terenu.

Predsjednik Vlade Orešković obećao je da će u idućih 14 dana poduzeti korake za rješavanje ove situacije na pravedan način. Premijer će i osobno, kroz nekoliko dana posjetiti pirotehničare koji rade na terenu.
Premijer je također rekao da je razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem koji će se ovih dana sastati s ravnateljem Hrvatskog centra za razminiranje te će nakon toga dodatno izvijestiti premijera o svim problemima i mogućim nepravilnostima s kojima se pirotehničari susreću.
 

Pisane vijesti | Priopćenja