Predsjednik Vlade Tihomir Orešković: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 32 neiskorištene vojne nekretnine

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/svibanj/6 svibnja/H20160506004972.jpg

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković izjavio je u petak kako u Splitsko-dalmatinskoj županiji imaju 32 neiskorištene vojne nekretnine te je najavio da će se Vlada angažirati na osmišljavanju plana za aktiviranje tog potencijala za gospodarske svrhe.

"Na području Splitsko-dalmatinske županije imamo problem neiskorištene državne imovine - 32 vojne nekretnine i oko tri milijuna metara četvornih zemljišta za koje moramo pronaći način za aktiviranje. Radit ćemo na stvaranju modela za aktiviranje te neiskorištene imovine, a to će dati doprinos rastu gospodarstva, otvaranju novih radnih mjesta, što i jest naš cilj", rekao je premijer Orešković nakon sastanka sa županom Zlatkom Ževrnjom.
 
Predsjednik Vlade Orešković posebice je pohvalio turistički uzlet Splita.
 
 "Split je jedna od najvećih destinacija u Hrvatskoj i turistički se strašno se podigao", rekao je.
 
Predsjednik Vlade Tihomir Orešković istaknuo je da će se njegova Vlada zauzimati za pomoć u prevladavanju problema na otocima kako bi se na njima produžila turistička sezona, otvorila nova radna mjesta i zaustavio odlazak stanovništva.
 
 "Došao sam u posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji da u razgovorima s mjesnim dužnosnicima vidim na koji način ova Vlada može pomoći županiji koja ima velike potencijale", rekao je predsjednik Vlade.
 
Premijer Orešković je rekao kako je jedan od glavnih izazova s kojima se Hrvatska suočava potreba smanjenja birokracije i administracije radi učinkovitijeg korištenja novca iz EU fondova.

Tekst i foto: Hina 
 
 

Pisane vijesti