Predsjednik Vlade: Treba razmišljati i o nuklearnoj energiji

BEČ, 8. lipnja 2008. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je u nedjelju u Beču kako za njega "više ne postoje tabu teme pa tako ni oko nuklearne energije", osvrćući se na intervju koji je dao austrijskom radiju, a koji su prenijeli gotovo svi austrijski mediji.

Premijer Sanader najavio je javnu raspravu i o nuklearnoj energiji te je kazao da će se o ideji o mogućoj izgradnji nove nuklearke izjasniti nakon te rasprave.

Sanader je rekao da je po hrvatskom Ustavu država obvezna osigurati izvore energije, a da se ne bi dogodilo da se izvori energije ne mogu osigurati, treba razmišljati i o nuklearnoj energiji, rekao je Sanader.

Austrijski kancelar Alfred Gusenbauer kazao je da svaka zemlja sama donosi odluku o energetskoj strategiji, a da se Austrija već prije trideset godina odlučila za obnovljive izvore energije.

"To što je Austrija tada učinila, Hrvatska mora sada nadoknaditi i orijentirati se na obnovljive izvore", rekao je kancelar Gusenbauer, nakon susreta s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.



Pisane vijesti