Predsjednik Vlade u Bruxellesu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na sastanku na vrhu Europske pučke stranke, sastanku Europskog vijeća te na sastanku na vrhu država europodručja, od 19. do 21. lipnja u Bruxellesu.
 
Čelnice i čelnici EU-a sastat će se kako bi raspravljali o imenovanjima za sljedeći institucionalni ciklus i usvojilistrateški program EU-a za razdoblje 2019. – 2024. Strateški program poslužit će za planiranje rada Europskog vijeća, ali i kao polazište za programe rada drugih institucija EU-a. Razgovarat će se i o pitanju Višegodišnjeg financijskog okvira (VFO) za razdoblje 2021. – 2027.
 
Europsko vijeće raspravljat će i o vanjskim odnosima, kao i o pitanju klimatskih promjena uoči sastanka na vrhu o djelovanju u području klime koji će se u organizaciji glavnog tajnika Ujedinjenih naroda održati 23. rujna 2019. U okviru europskog semestra Europsko vijeće održat će raspravu i o preporukama za pojedine zemlje.
 
U petak, čelnici i čelnice skupine EU27 susret će se na sastanku na vrhu država europodručja u proširenom formatu.
 
Tijekom boravka u Bruxellesu predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će i na prijemu povodom proslave Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri Europskoj uniji te Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri organizaciji Sjevernoatlantskog ugovora.
 
Program:
 
Srijeda, 19. lipnja:
 
17.00   Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića spotpredsjednikom Europske komisije za euro i socijalni dijalog, financijsku stabilnost, financijske usluge i uniju tržišta kapitala Valdisom Dombrovskisom ( Europska komisija, Rue de la Loi 200)
 
19.30         Prijem povodom proslave Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske (Hotel de Ville)
 
Četvrtak, 20. lipnja:
 
12.30       Sastanak na vrhu Europske pučke stranke (Belgijska kraljevska akademija, Rue Ducale1)
 
14.55        Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pred zgradu Europskoga vijeća (Ulaz Europa VIP)
 
15.00    Razmjena mišljenja predsjednika država ili vlada s predsjednikom Europskog parlamenta Antonijem Tajanijem
 
15.30         Sastanak Europskoga vijeća
 
19.30         Radna večera Europskoga vijeća
 
 
Petak, 21. lipnja:
 
9.25       Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pred zgradu Europskoga vijeća (Ulaz Europa VIP)
 
9.30       Sastanak na vrhu država europodručja – Euro Summit
 
12.30   Izvještaj predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska i predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera o stanju pregovora o Brexitu
 
Izjave za medije predsjednika Vlade
 
 

Najave