Predsjednik Vlade u Crnoj Gori

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, boravit će u ponedjeljak, 22. lipnja 2009. godine, u službenom posjetu Crnoj Gori.

Sastat će se sa svojim domaćinom Milom Đukanovićem, predsjednikom Vlade Crne Gore, s kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima, stanju u regiji, euroatlantskim perspektivama Crne Gore te o pristupnom procesu Hrvatske Europskoj uniji. Bit će također riječi o proširenju gospodarske suradnje dviju zemalja.

U popodnevnim satima predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader razgovarat će s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem te s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

U izaslanstvu predsjednika Vlade RH u Crnoj Gori će boraviti i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, koji će sa svojim crnogorskim kolegom potpisati sporazum o zračnom prometu između dviju zemalja.

Tijekom jednodnevnog službenog posjeta Crnoj Gori premijer Sanader susret će se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori s kojima će razgovarati o unaprjeđenju svekolikih veza s matičnom domovinom.

Program:

11.00 Susret s predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem

Državna rezidencija

12.30 Izjave za medije

16.00 Susret s predstavnicima hrvatske zajednice

16.30 Susret s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem

17.15 Susret s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem

Ured predsjednika Crne Gore



Najave