Predsjednik Vlade u Düsseldorfu i Essenu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u Düsseldorfu i Essenu, 16. i 17. ožujka 2019. godine.
 
Po dolasku u Düsseldorf, u subotu, 16. ožujka, predsjednik Vlade sastat će se s predsjednikom Vlade Pokrajine Sjeverne Rajne – Vestfalije Arminom Laschetom.
 
Potom će predsjedniku Vlade u Essenu biti dodijeljena nagrada Steiger, u kategoriji "Europa".

Nagrada Steiger je međunarodna nagrada koja se svake godine dodjeljuje osobama koje svojim radom promiču iskrenost, otvorenost, toleranciju i odgovornost.

U nedjelju, 17. ožujka, predsjednik Vlade Plenković susrest će se predstavnicima hrvatskih udruga i pripadnicima hrvatske zajednice s područja Düsseldorfa i Pokrajine Sjeverne Rajne – Vestfalije, nakon čega će sudjelovati na Svetoj misi u crkvi sv. Apolinarisa.
 
Tijekom boravka u Düsseldorfu, predsjednik Vlade posjetit će Sajam vina "ProWein", gdje će se susresti s predstavnicima hrvatskih proizvođača vina.
 
 
Program:
 
 
Subota, 16. ožujka:
 
17.00               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednikom Vlade Pokrajine Sjeverne Rajne – Vestfalije Arminom Laschetom (zgrada sjedišta Pokrajine Sjeverne Rajne – Vestfalije, Horionplatz)
 
18.30               Svečanost dodjele nagrade Steiger (Industrijski kompleks Zollverein, Gelsenkirchener  18, Essen)
 
 
 
Nedjelja, 17. ožujka:
 
9.45                 Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Generalni konzulat Hrvatske u  Düsseldorfu (Carlsplatz 14-15)
 
10.00               Susret predsjednika Vlade s predstavnicima hrvatskih udruga i pripadnicima hrvatske zajednice s područja Düsseldorfa i Pokrajine Sjeverne Rajne – Vestfalije
 
11.00               Sveta misa (crkva sv. Apolinarisa, Apollinarisstrasse 36)
 
12.35               Posjet Sajmu vina "ProWein" Düsseldorf (Arena-Straße, Paviljon 15)
 
                        Susret s predstavnicima hrvatskih proizvođača vina

Najave