Predsjednik Vlade: U gradnji pelješkog mosta zadovoljit ćemo i hrvatska i prava BiH

Hrvatska će graditi most Komarna-Pelješac, ali će naći i rješenje za poštovanje prava BiH na nesmetan prolaz, poručio je premijer Ivo Sanader na početku današnje sjednice Vlade.

ZAGREB, 28. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatska će graditi most Komarna-Pelješac, ali će naći i rješenje za poštovanje prava BiH na nesmetan prolaz, poručio je premijer Ivo Sanader na početku današnje sjednice Vlade.

Vijeće ministara BiH prihvatilo je mišljenje da bi Pelješki most visine 30 metara ugrozio neškodljiv prolaz u vode susjedne države.

Hrvatska želi naći rješenje koje će zadovoljiti oba prava, s jedne strane pravo Hrvatske da kao svaka suverena država poveže svoj teritorij, te s druge pravo BiH na nesmetan prolaz, istaknuo je premijer.

Poručio je da Pelješki most, uz to što će povezati hrvatski teritorij, ima veliki značaj za revitalizaciju Pelješca i jačanje otoka koji mu gravitiraju.

Most Komarna-Pelješac ćemo graditi, ali ćemo naći i rješenje i za poštovanje prava BiH (pravo nesmetanog prolaza), ponovio je premijer, naglašavajući da je BiH prijateljska zemlja s kojom imamo i najdužu granicu, u kojoj je hrvatski narod konstitutivan i ravnopravan, te zemlja s kojom Hrvatska želi razvijati dobre dobrosusjedske odnose i dati joj punu potporu na putu prema euroatlanskim integracijama.



Pisane vijesti