Predsjednik Vlade u Metkoviću na Maratonu lađa

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_u_metkovicu_na_maratonu_lada.jpg

Na Maratonu lađa okupilo se više od 50 tisuća Neretvljana i njihovih gostiju koji ih prate uz obalu Neretve cijelom trasom, a na brodu s gostima je i predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader.

METKOVIĆ, 11. kolovoza 2007. (Hina) - Deseti neretvanski Maraton lađa - amatersko sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila - lađa, krenuo je kasno popodne iza 17 sati iz Metkovića prema Pločama.

U maratonu od Metkovića do Ploča, dugom 22,5 kilometara, ove godine sudjeluju više od 30 ekipe iz neretvanskog kraja te iz drugih dijelova Dalmacije, kao i ekipe riječnih lađara iz kopnenih dijelova Hrvatske, a među natjecateljima su i dvije ženske ekipe.

Na Maratonu lađa okupilo se više od 50 tisuća Neretvljana i njihovih gostiju koji ih prate uz obalu Neretve cijelom trasom a na brodu s gostima je i predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader.

Odgovarajući na novinarska pitanja o kritikama iz SDP-a, DC-a i nekih drugih stranaka glede privatizacije KIM-a premijer Sanader je ponovio da - kada je riječ o KIM-u - nitko ne može sudjelovati u privatizaciji bez bankovnog jamstva.

U vezi s neretvanskim Maratonom lađa premijer je kazao kako je oduševljen tim natjecanjem.

"To je velika turistička manifestacija koja je postala brend Dalmacije i Hrvatske, i koja će uskoro po svojoj važnosti i atraktivnosti nadići hrvatske granice, kao što je to slučaj sa Sinjskom alkom", istaknuo je premijer Sanader.

Na cilju Maratona lađa, u Pločama, lađe se očekuju večeras oko 21 sat, gdje im se priređuje veličanstveni doček na kojem će biti proglašeni ovogodišnji pobjednici.



Pisane vijesti