Predsjednik Vlade u Ogulinu: Vlada će pomoći Ogulincima da saniraju štetu od poplava 

  • Slika /Vijesti/2017/09 rujan/17 rujna/37093027376_1e11204a33_h.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Ogulin, kojeg je pogodilo jako nevrijeme.

S potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem, predsjednik Vlade Andrej Plenković je sudjelovao na sastanku Kriznog stožera, a potom su obišli poplavljena područja. 

U izjavi za medije, predsjednik Vlade zahvalio je gradonačelniku Ogulina Daliboru Domitroviću, županu Karlovačke županije Damiru Jeliću, pripadnicima vatrogasaca, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenoga križa, Državne službe za zaštitu i spašavanje, policije te svima koji su angažirani na saniranju poplave koja je pogodila Ogulin. 

Kazao je da je problem nastao s izlijevanjem rijeke Dobre te da su izviješteni kako je 200-ak obiteljskih kuća poplavljeno. Dodao je da sve službe rade na terenu te će u Ogulin doći i pripadnici Oružanih snaga. 

"Vlada će sagledati procjenu šteta koju će pripremiti Ogulin i Karlovačka županija i vidjeti na koji način možemo pomoći našim Ogulincima kako bi se sanirala šteta", poručio je Plenković.



Pisane vijesti | Andrej Plenković