Predsjednik Vlade u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, zajedno s ministrima, boravit će u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine.
 
Posjet županiji započet će u Križevcima, gdje će se sastati s predstavnicima Križevačke eparhije Caritas. Potom će, u Svetom Ivanu Žabnom prisustvovati svečanosti u povodu puštanja u promet nove pruge na dionici Gradec – Sveti Ivan Žabno.
 
U Đurđevcu će predsjednik Vlade sudjelovati na otvorenju Poduzetničkog inkubatora, a nazočit će i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za projekt "Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete".
 
Posjet županiji nastavit će u Kalinovcu, gdje će posjetiti poslovno-proizvodni pogon društva RASCO d.o.o.
 
U Koprivnici će se predsjednik Vlade sastati sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i gradonačelnikom Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem, a nazočit će i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za projekt: "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica".
 
Nakon toga, premijer Plenković će predsjedati 7. sastankom Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Republici Hrvatskoj te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu samoupravu u Hrvatskom saboru.
 
Na kraju, predsjednik Vlade posjetit će Podravkinu tvornicu juha i Vegete, a potom će sudjelovati i na svečanosti obilježavanja 60 godina Vegete.
 
Program:
 
Ponedjeljak, 16. prosinca, Križevci:
 
8.00     Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predstavnicima Križevačke eparhije Caritas (Katedrala Presvete Trojice i Biskupske rezidencije, Franje Račkog 14-30).
 
Sveti Ivan Žabno:
 
8.45     Svečanost puštanja u promet nove pruge na dionici Gradec – Sveti Ivan Žabno
 
Obilazak kolodvora i prometnog ureda Sv. Ivan Žabno
 
Vožnja vlakom u smjeru Sv. Ivan Žabno- Gradec-Sv. Ivan Žabno
 
Đurđevac:
 
10.00   Otvorenje Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu (Ul. Stjepana Radića 10)
 
Prigodno obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 
U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Komunalije d.o.o. Đurđevac Tomislav Kolarić potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete", a Ugovor o sufinanciranju navedenog projekta potpisat će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Komunalije d.o.o. Đurđevac Tomislav Kolarić, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, načelnik Općine Virje Mirko Perok, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Novo Virje  Branko Mesarov, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović i načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek
 
Kalinovac:
 
10.50               Dolazak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u poslovno-proizvodni pogon društva RASCO d.o.o (Kolodvorska 120 b)
 
Sastanak predsjednika Vlade s članovima Uprave
 
Obilazak proizvodnih pogona
 
Koprivnica:
 
12.00                Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i gradonačelnikom Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem (Upravna zgrada Koprivničko-križevačke županije, Antuna Nemčića 5)
 
12.35               U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i predsjednik Uprave Koprivničke vode d.o.o. Zdravko Petras potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za projekt: "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica"
 
13.00               7. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Republici Hrvatskoj te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu samoupravu u Hrvatskom saboru (Dom mladih Koprivnica, Ulica Hrvatske državnosti 10)
 
15.00               Završetak sastanka
 
U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministar uprave Ivan Malenica potpisat će sa svakim od 20 župana Sporazum o preuzimanju predmeta, pismohrane, ostale dokumentacije, opreme te sredstava za rad od mjesno nadležnog ureda državne uprave u županiji
 
16.25             Dolazak predsjednika Vlade ispred Tvornice juha i Vegete (Danica 12,poslovna zona Danica, Koprivnica)
 
Kratka prezentacija o tvornici i proizvodnji
 
                        Obilazak pogona pakiranja Vegete
 
                        Obilazak pogona pakiranja juha
 
17.00               Svečanost obilježavanja 60 godina Vegete (Stara tvornica juha i VegeteAnte Starčevića 32)
 
                        Prigodno obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
  
 
 

Najave