Predsjednik Vlade u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji, u subotu, 13. srpnja 2019. godine.
 
Posjet županiji započet će u Trilju, gdje će se sastati s gradonačelnikom Ivanom Šipićem i županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom. Potom će nazočitipotpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za  „Projekt integralnog sustava vodoopskrbe i odvodnje Cetinske krajine – Trilj, Otok i Dicmo“ Uz predsjednika Vlade bit će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.
 
U Splitu će predsjednik Vlade sudjelovati na otvorenju rekonstruiranog i obnovljenog putničkog terminala Zračne luke Split. Uz predsjednika Vlade bit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. 
 
Posjet županiji nastavit će u Jelsi gdje će se sastati s načelnikom Općine Nikšom Peronjom i nazočiti potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za „Projekt izgradnje vodnokomunalneinfrastrukture aglomeracija Jelsa-Vrboska i Stari Grad“. Uz predsjednika Vlade bit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. 
 
U Makarskoj će predsjednik Vlade sudjelovati na svečanosti otvorenja stalnog postava Malakološke zbirke Franjevačkog samostana Makarska. Uz predsjednika Vlade bit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. 
 
Program:

10.30, Trilj - Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s gradonačelnikom Grada Trilja Ivanom Šipićem i županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom (Gradska vijećnica, Poljičke republike )
 
Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za  „Projekt integralnog sustava vodoopskrbe i odvodnje Cetinske krajine – Trilj, Otok i Dicmo“ 
 
 
12.15, Split​ - Otvorenje novog dijela putničkog terminala Zračne luke Split (Zračna luka Split)
 
 
14.30, Jelsa​ - Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s načelnikom Općine Jelsa Nikšom Peronjom i županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom (Zgrada Općine, Riva bb)
 
Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju za „Projekt izgradnje vodnokomunalneinfrastrukture aglomeracija Jelsa-Vrboska i Stari Grad“
 
 
19.30, Makarska ​- Svečanost otvorenja stalnog postava Malakološke zbirke Franjevačkog samostana Makarska (Franjevački samostan)
 

Najave