Predsjednik Vlade u posjetu Zadarskoj županiji i benkovačkom području

Premijer Ivo Sanader sa suradnicima danas je u Zadarskoj županiji na benkovačkom području posjetio buduću zgradu osnovne škole i Korlate gdje se podižu novi vinogradi u sklopu Vladina Operativnog programa podizanja višegodišnjih nasada.

ZADAR, 29. travnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader sa suradnicima danas je u Zadarskoj županiji na benkovačkom području posjetio buduću zgradu osnovne škole i Korlate gdje se podižu novi vinogradi u sklopu Vladina Operativnog programa podizanja višegodišnjih nasada.

Na novinarski upit o najnovijim haaškim optužnicama premijer Sanader je kazao kako nema običaj komentirati haaške optužnice. Također nije htio govoriti o u medijima objavljenu "akcijskom planu za suradnju s Haaškim sudom u šest točaka" jer, kako je rekao, kad bi ga "predstavio u medijima, plan ne bi uspio".

Također je zanijekao tvrdnje u novinskim napisima da traži suradnju Crkve u traganju za Gotovinom i stvaranju drukčijeg ozračja u zemlji.

Na pitanje o sukobu ministra Božidara Kalmete i bivšeg direktora Uprave Tankerske plovidbe Stanka Banića kazao je da su to predizborna podmetanja jer da je Kalmeta jedan od najuspješnijih ministara u Vladi koji je čak tri puta pobijedio na izborima za zadarskog gradonačelnika, a i sada je nositelj HDZ-ove liste na izborima za grad Zadar.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković istaknuo je da Vlada Operativnim programom želi vratiti tradicijske poljoprivredne djelatnosti kao što su vinogradarstvo, maslinarstvo i voćarstvo te da kani povećati proizvodnju, smanjiti uvoz i povećati izvoz hrvatskih vina na europsko tržište.

Po tom programu na lokaciji Korlat planirano je u što kraćem vremenu zasaditi 103 tisuće hektara vinograda, dodao je Čobanković.



Pisane vijesti