Predsjednik Vlade u Šibeniku obišao poduzetničku zonu Pode i gradilište tehnološke ceste

Hrvatski premijer Ivo Sanader, nakon što je danas u Šibeniku obišao poduzetničku zonu Pode i gradilište tehnološke ceste, na novinarski upit o tome hoće li Vlada povući ministre iz nadzornih odbora odgovorio je to još nije moguće, pogotovo u tvrtkama u kojima država ima svoj udio, pa tako i mora "znati što se tu događa".

ZAGREB, 25. veljače 2007. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader, nakon što je danas u Šibeniku obišao poduzetničku zonu Pode i gradilište tehnološke ceste, na novinarski upit o tome hoće li Vlada povući ministre iz nadzornih odbora odgovorio je to još nije moguće, pogotovo u tvrtkama u kojima država ima svoj udio, pa tako i mora "znati što se tu događa".

Ocijenio je kako ne bi bilo dobro da u nadzornim odborima sjede samo poduzetnici jer bi oni lako mogli doći u sukob interesa.

Na novinarski upit kako komentira medijske natpise o isplaćenoj šteti tvrtki "Viator Vector" zbog raskinutog ugovora o privatizaciji TLM-ova Promala premijer Sanader je odgovorio da Vlada o tomu nije raspravljala niti je dala ikakav novac.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta podsjetio je da je sadašnja Vlada u Šibensko-kninsku županiju samo za izgradnju državnih cesta uložila oko 400 milijuna kuna, za razliku od Račanove, koja je dala samo 40 milijuna kuna. Za izgradnju škola, vrtića i ostalih infrastrukturnih objekata uložila je 100 milijuna kuna, a bivša Vlada za to je izdvojila samo 12 milijuna kuna, rekao je Kalmeta.



Pisane vijesti