​Predsjednik Vlade u Varaždinu na potpisivanju Razvojnog sporazuma sjeverozapadnih županija

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković posjetit će Varaždinsku županiju u ponedjeljak, 27. prosinca 2021. godine.
 
Posjet županiji započet će u 9.30 sati sastankom u varaždinskoj Vindiji na kojem će nova Uprava prezentirati predstojeće investicije i projekte (Međimurska 6).
 
Potom će u 10.30 sati obići gradilište varaždinske Medicinske škole, koja će biti regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija u sklopu kojeg se provode dva EU projekta (Ul. Vinka Međerala 11).
 
U 11.00 sati predsjednik Vlade Plenković održat će sastanak sa županima pet sjeverozapadnih hrvatskih županija; Anđelkom Stričakom, Darkom Korenom, Markom Marušićem, Željkom Kolarom te Matijom Posavcem na temu Razvojnog sporazuma u varaždinskoj Županijskoj palači (Franjevački trg 7).
 
Nakon sastanka, u 11.30 sati, župani i članovi Vlade potpisat će Razvojni sporazuma za područje sjeverozapadne Hrvatske nakon čega su predviđene izjave za medije.
 
Uz predsjednika Vlade u Varaždinskoj županiji bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.
 

Najave | Andrej Plenković