Predsjednik Vlade u Ypresu i Bruxellesu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će od 26. do  27. lipnja 2014. na obilježavanju stogodišnjice izbijanja Prvoga svjetskog rata u Ypresu te na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu.
Premijer Milanović najprije će u četvrtak, 26. lipnja u 14:45 sati u Elverdingeu, u hotelu „Domein De Lissewal“ (Bolle Meersstraat 28) sudjelovati na pripremnom sastanku predsjednika država, predsjednika vlada i zamjenika predsjednika vlada Stranke europskih socijalista (PES) za Europsko vijeće.  

Obilježavanje stogodišnjice izbijanja Prvog svjetskog rata započet će u Ypresu u 16:30 sati, obilaskom muzeja „U poljima Flandrije“ (Grote Markt 34). (mogućnost izjave predsjednika Vlade prije obilaska) Potom će premijer,  s ostalim predsjednicima država ili vlada, pred memorijalnim spomenikom Menin Gate, s početkom u 17:45 sati, prisustvovati Ceremoniji odavanja počasti poginulima (foto prigoda), nakon čega će, u 18:00 sati započeti ceremonija inauguracije „Klupe mira“ u vrtu memorijalnog spomenika Menin Gate (foto prigoda).

Nakon završetka inauguracije, u 18:30 sati na Velikom trgu (Grote Markt) ispred kompleksa „Lakenhallen“, predviđeno je zajedničko fotografiranje (foto prigoda), poslije kojeg će se u Gradskoj vijećnici održati radna večera Europskog vijeća.

U petak, 27. lipnja u 9:30 sati u Bruxellesu, u zgradi Europskog vijeća, održat će se ceremonija  potpisivanja Sporazuma o pridruživanju između Europske unije i
Europske zajednice za atomsku energiju i njezinih država članica, s Gruzijom, Republikom Moldovom i Ukrajinom. (mogućnost izjave predsjednika Vlade prilikom dolaska u zgradu Europskoga vijeća)
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović potom će sudjelovati u radu Europskoga vijeća, s početkom u 10:00 sati.

Najave | Vanjski i europski poslovi