Predsjednik Vlade: Učinili smo sve da dobijemo domaćinstvo

CARDIFF/ZAGREB, 17. travnja 2007. (Hina) - U cardiffskoj gradskoj vijećnici održana je 45-minutna prezentacija hrvatsko-mađarske kandidature za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2012. pred članovima Izvršnog odbora UEFE, koji nakon hrvatsko-mađarskog izlaganja nisu imali nijedno pitanje.

Glavnu riječ na prezentaciji imali su hrvatski i mađarski premijer dr. Ivo Sanader i Ferenc Gyurcsany, dok su predsjednici nogometnih saveza Hrvatske i Mađarske, Vlatko Marković i Istvan Kistelleki, samo pozdravili članove IO UEFE.

"Učinili smo sve da dobijemo domaćinstvo, te, zajedno sa mađarskim prijateljima, ne možemo sebi predbaciti da nismo učinili apsolutno sto posto dogovorenoga. Ako sutra pobijedimo, nećemo se kao domaćini osramotiti, a ako domaćinstvo dobiju drugi ne trebamo to shvatiti tragično i valja pokušati ponovno", kazao je u izjavi HTV-u nakon hrvatsko-mađarske prezentacije hrvatski premijer Ivo Sanader.

"Ako nakon ovakve prezentacije ne dobijemo Europsko prvenstvo, onda ga nećemo dobiti nikada", kazao je hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić,koji je, kao i ostatak hrvatsko-mađarske delegacije bio oduševljen prezentacijom.

Iznenađenje prezentacije bilo je javljanje astronauta Amerikanca mađarskog podrijetla Charlesa Simonyia iz svemira, kao i TV-snimak legendarnog Ferenca Puskasa, snimljen malo prije njegove smrti prošlog studenog.

Hrvatska i Mađarska su kao prve predstavile svoje kandidature, prije zajedničke ukrajinsko-poljske, te talijanske.

Konačnu odluku donijet će članovi IO UEFE u srijedu prije podne.



Pisane vijesti