Predsjednik Vlade: Vlada neće odustati od Pravilnika o zbrinjavanju ambalažnog otpada

Predsjednik Vlade RH dr.sc. Ivo Sanader rekao je danas da Vlada, unatoč najavama o poskupljivanju pića i napitaka, neće odustati od Pravilnika o zbrinjavanju ambalažnog otpada.

Zagreb, 6. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade RH dr.sc. Ivo Sanader rekao je danas da Vlada, unatoč najavama o poskupljivanju pića i napitaka, neće odustati od Pravilnika o zbrinjavanju ambalažnog otpada.

Dnevne su novine, naime, jučer izvijestile da su proizvođači koji su po tom pravilniku državi dužni uplačivati ekološke rente za stavljanje ambalaže na tržište, a građanima naknadu za vračenu ambalažu, trgovinama već poslali nove cjenike koji će se primjenjivati od ponedjeljka.

Novinari okupljeni na božicnome domjenku Srpskoga narodnog vijeća pitali su premijera Sanadera hoće li Vlada zbog toga odustati od Pravilnika.

Podsjetio je da je Vlada nekoliko puta razgovarala s proizvođačima pića i napitaka.

"Smatram da je ono što je ponudeno korektno i očekujem da ce se i proizvođači ponašati u tom smislu", rekao je predsjednik Vlade.

Istaknuo je da je gospodarenje otpadom jedno od prioritetnih pitanja Hrvatske, ali i drugih zemalja, te da se Hrvatska želi uhvatiti u koštac s problemom odlaganja otpada zbog europskih standarda, ali i zbog sebe.

"Nema toga tko ce nas u tome zaustaviti", poručio je premijer Sanader.



Pisane vijesti