Predsjednik Vlade završio posjet Poljskoj

Poljska će bez rezerve poduprijeti ulazak Hrvatske u EU, izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader na kraju jednodnevnog službenog posjeta Poljskoj.

VARŠAVA, , 26. travnja 2006. (Hina) - Poljska će bez rezerve poduprijeti ulazak Hrvatske u EU, izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader na kraju jednodnevnog službenog posjeta Poljskoj.

Sadašnja konzervativna poljska vlada izabrana je prošle jeseni i premijer Sanader je novinarima izjavio da je za Hrvatsku bilo važno vidjeti kakvo je stajalište te nove vlade o ulasku Hrvatske u EU.

Sanader je o tome razgovarao s premijerom Kazimierzom Marcinkiewiczom, kao i s predsjednikom Poljske Lechom Kaczynskim. Sanaderovi sugovornici su bili i predsjednici oba doma poljskoga parlamenta Marek Jurek i Bogdan Borusewicz.

Svi poljski dužnosnici, rekao je Sanader, najavili su nastavak poljske potpore hrvatskim nastojanjima da što prije postane članicom EU-a i NATO-a.

Poljski premijer je ponudio i pomoć kroz informiranje o poljskim iskustvima u pregovorima s Europskom unijom.

Tijekom posjeta razgovaralo se i o razvoju bilateralnih odnosa, posebice o gospodarskoj suradnji, o čemu će više riječi biti u četvrtak na sastanku hrvatsko-poljskog poslovnog foruma.



Pisane vijesti