Predsjednik Vlade Zoran Milanović studentima u Splitu: U sebi imate gene pobjednika

Slika /Vijesti/2015/srpanj/13_srpnja/FAH-H7131912 (2).jpg

Predsjednik Vlade Milanović posjetio je Sveučilište u Splitu gdje se sastao s Upravom Sveučilišta, obišao gradilišta triju fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog, Pomorskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta te sudjelovao u službenom otvorenju Programa postakademskog zapošljavanja. 

U svom govoru naglasio je da će, što se manjka profesora, odnosno nastavnika tiče, država preraspodjelama pomoći splitskom sveučilištu, jer se radi o borbi za izvrsnost, za znanje, za prostor i za status, svemu onome što definira jednu zemlju. 

Kazao je da je kao predsjednik Vlade imao i čast i sreću obići hrvatske iseljeničke zajednice po cijelome svijetu. „I gdje god sam dolazio, uvijek su bile zajednice Dalmatinaca, Hrvata iz Dalmacije, otoka, Zagore... To su naši preci, preci značajnog dijela današnjeg hrvatskog naroda i nacije“, rekao je predsjednik Vlade ističući da se radi o nevjerojatno hrabrim i poduzetnim ljudima, avanturistima, koji su prije sto ili više godina odlazili u daleke svjetove u potrazi za zaradom.

„I gdje god odeš u svijet, te više od sto godina stare zajednice svjedoče o jednom – o žilavosti, borbi za život, znanju, snalažljivosti, poduzetničkom duhu, avanturizmu. To je zajednički nazivnik ljudi koji potječu iz jednog malog dijela Hrvatske. Mnogi od vas ste njihovi potomci. Vucite to naprijed. Imate u sebi gene pobjednika“, poručio je studentima na kraju svog obraćanja premijer Milanović.

Foto: Hina 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Zoran Milanović