Predsjednik Vlade Zoran Milanović u službenom posjetu Republici Kazahstan

  • Slika /Vijesti/2015/svibanj/27 svibanj/DSC_9036.JPG

Predsjednik Vlade Milanović predvodi hrvatsku gospodarsku delegaciju sastavljenu od predstavnika hrvatskih tvrtki  i poduzetnika s područja industrije, osobito prehrambene i obrambene industrije, graditeljstva, medicine, informatike i telekomunikacija, brodogradnje i turizma.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović jutros se najprije susreo s predsjednikom Vlade Republike Kazahstan Karimom Massimovim,  nakon čega su održani bilateralni susreti izaslanstava te potpisan Usuglašeni zapisnik između Republike Hrvatske i Republike Kazahstan.

Nakon sastanka, predsjednik Vlade Milanović izjavio je novinarima:

„Drago mi je biti danas u Kazahstanu, uspješnoj naciji koja je prije dvadeset godina bila u nepovoljnom položaju, a čiji su rezultati danas impresivni. S nama je hrvatska gospodarska delegacija sastavljena od brojnih poduzetnika koji izražavaju velik interes za poslovanje s Kazahstanom. Mi smo članica Europske unije već dvije posljednje godine, što se podudarilo s krizom u Europskoj uniji, ali i s rastom hrvatskog izvoza i produktivnosti i mi smo spremni sudjelovati na ovom rastućem i vrlo obećavajućem tržištu. Još jednom, sretan sam što sam u ovom dijelu svijeta s hrvatskom delegacijom, i uvjeren sam da će naš posjet rezultirati ugovorima i sporazumima i nastavkom ovih plodonosnih kontakata. Nadam se da će oni biti potvrđeni i  posjetom predsjednika Nazarbajeva Hrvatskoj ovoga ljeta.“

Predsjednik Vlade Republike Kazahstan Karim Massimov ponovio  je da su na današnjem sastanku razgovarali o bilateralnim odnosima i mogućnostima gospodarske suradnje. Pozvao je hrvatske tvrtke da dođu u Kazahstan i sudjeluju u njegovom razvoju, te dodao kako će  današnji Poslovni forum biti prilika da se dvije zemlje još bolje upoznaju i razumiju.

Predsjednik Vlade Milanović potom se susreo s predsjednikom Republike Kazahstan Nursultanom Nazarbajevim, a tijekom dana sudjelovat će  na Kazahstansko-hrvatskom poslovnom forumu.

U pratnji predsjednika Vlade Milanovića u Kazahstanu nalazi se i ministar obrane Ante Kotromanović.

Pisane vijesti | Govori i izjave | Zoran Milanović