Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio brzojav sućuti obitelji Arsena Dedića

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je brzojav sućuti obitelji Arsena Dedića, u kojem, između ostalog, stoji:
„S tugom sam primio vijest o odlasku Vašeg supruga, oca, djeda, velikog pjesnika, glazbenika i skladatelja, prevoditelja, barda čije je stvaranje obilježilo više od pola stoljeća, udarivši pečat našoj mladosti, našoj zrelosti, našim zlatnim godinama.  Onoga koji je znao reći, s karakterističnom gorkom, a ipak vedrom autoironijom, da je tih pedeset godina rada dobio uvjetno, s pravom da se brani sa slobode. I obranio je naš Arsen tu svoju slobodu do posljednjega daha, nikad ne popustivši  pred glupošću i zlom koji tako često idu zajedno. Ostao je jedinstven i neponovljiv - uvijek za ljubav i slobodu, nikad za strah, mržnju i zabrane, ne mareći za modu, slušajući samo svoje srce.
Pisao je stihove koje mnogi od nas  znaju napamet, pisao je glazbu koja je nadživjela filmove za koje je stvarana.  Unio je svoj umjetnički genij u sve što je radio, u šansonu i estradu, u kazalište, u stotine pjesama, stotine filmova, desetke knjiga.
Hvala mu na svemu što nam je ostavio, nedostajat će nam svaka pjesma koju nije stigao napisati.
U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, molim vas da  primite izraze duboke i iskrene sućuti“, piše u brzojavu predsjednika Vlade Zorana Milanovića.

Pisane vijesti | Priopćenja