Predstavljanje projekta Naturavita vrijednog 40 milijuna eura

Predstavljanje projekta „Razminiranje, obnova i zaštita šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim i Natura 2000 područjima u dunavsko-dravskoj regiji – Naturavita“ održat će se u srijedu, 30. rujna 2015. godine, u Parku prirode Kopački rit. Pripremu projekta vodi Ured za razminiranje Vlade Republike Hrvatske, a nositelj su Hrvatske šume d.o.o.
 
Predstavljanju projekta prisustvovat će Raphaël Goulet i Tsvyatko Velikov iz Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, ravnateljica Ureda za razminiranje prof. dr. sc. Diana Pleština, predstavnici Osječko-baranjske županije te predstavnici JASPERSA, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatskih voda, Agencije za regionalni razvoj i Parka prirode Kopački rit. Na samom mjestu događaja nazočni će se upoznati sa sadašnjim stanjem pripreme projekta te s djelovanjem protuminskog sustava Republike Hrvatske.
 
Napomena za novinare
Predstavljanje aktivnosti na projektu razminiranja inundacijskog pojasa rijeke Drave na području općine Jagodnjak, Darda i Petrijevci počet će u 13.00 sati.

Molimo predstavnike medija koji žele pratiti ovaj događaj da se okupe na izlazu Darda brze ceste Osijek – Beli Manastir u 12.30 sati, odakle se kreće na mjesto predstavljanja aktivnosti razminiranja.
 
Kontakt osoba: Marija Herceg, Ured za razminiranje. Broj mobitela: 092/175 1395
 

Najave