Premijer Milanović i ministar Bildt o EU i situaciji u regiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Banskim dvorima s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Švedske Carlom Bildtom, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Ministar Bildt tom je prigodom još jednom izrazio švedsku potporu Hrvatskoj u njezinom pridruživanju Europskoj uniji, naglasivši kako se nada da će rezultat nadolazećeg referenduma o pristupanju biti pozitivan. Pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji vrlo je važan signal čitavoj regiji jugoistočne Europe, rekao je, koju treba i dalje poticati u strukturnim i političkim reformama kako bi se proces europskih integracija uspješno nastavio.

Mir, stabilnost i održivost u regiji naši su interesi, rekao je premijer Milanović i dodao kako će Hrvatska nastaviti podržavati europski put svojih susjeda i kao buduća članica Europske unije. Vezano uz predstojeći referendum, predsjednik Vlade istaknuo je da je to milenijsko pitanje za Hrvatsku, čiji je period priprema za ulazak u Europsku uniju bio vrlo dug, te naglasio kako nikada nismo bili spremniji.

Razgovaralo se i o bilateralnim odnosima Hrvatske i Švedske, koji su vrlo dobri, a s obje strane postoji i veliki interes za jačanje gospodarske suradnje.



Pisane vijesti