Premijer Milanović: S mržnjom i zloćom ni prema kome, s dobrom vjerom prema svakome

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_s_mrznjom_i_zlocom_ni_prema_kome_s_dobrom_vjerom_prema_svakome.jpg

Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije oluja u Kninu članovi najvišeg državnog i vojnog vrha čestitali su današnji praznik, zahvalili svim braniteljima za njihovu žrtvu te pozvali na zajedničke napore u daljoj izgradnji vladavine prava kao temelja napretka europske Hrvatske.

"Hrvatska nije utemeljena na zločinačkom pothvatu, Hrvatska je zemlja koja je branjena po pravilima rata, s puno srca, malo oružja, malo streljiva, ali i s puno znanja", poručio je danas u Kninu premijer Milanović.

Podsjetio je kako je Hrvatska branjena i ovdje ali, na težak način i na međunarodnom sudu u Nizozemskoj. "Trajalo je predugo i svaki dan koji su oni koji su tamo morali biti nakon rata, dug je kao godina", ustvrdio je.

Naglasio je i kako ni jedna članica od zemalja koje su danas Europa nije prošla ono što je prošla Hrvatska. "Po tome smo drukčiji, bolji i stavljeni na veću kušnju i kao ljudi, i kao građani i kao kršćani, kao susjedi i kao prijatelji. Zato me ovakve situacije dodatno inspiriraju da stvari nazivamo pravim imenom i da ono ono što je istina nazovemo tako, a ono što nije istina priznamo da nije istina, da onome tko nas kritizira kažemo da nije u pravu, da priznamo svoje greške ali i da kažemo da je naš put bio pravi put i nije imao alternative, da je bio put koji je bio nasilno uvjetovan i da smo mogli birati tako nešto ne bismo birali", poručio je premijer.

Odavde je nakon rata otišlo puno hrvatskih građana, međutim danas kada gledamo regiju uništena ratom i nepovjerenjem, jedino u Hrvatsku, Knin, Vukovar, ljudi se vraćaju, nigdje drugdje, niti u Bosni niti u Srbiji niti na Kosovu, rekao je Milanović i poručio: s mržnjom i zloćom prema nikome, a s dobrom vjerom prema svakome.

"Vjerom da je naš put ispravan i da drugog nije bilo. Na nama je da izgradimo ovu zajednicu u kojoj ćemo izgraditi temelje mira za barem nekoliko generacija, s vjerom u bolje sutra i vjerom da je već danas dobro, živjeli i živjela Hrvatska", završio je svoj govor premijer Milanović.
(Hina)




Pisane vijesti