Premijer Milanović u Berlinu s kancelarkom Merkel: Hrvatska je na pravom putu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_u_berlinu_s_kancelarkom_merkel_hrvatska_je_na_pravom_putu.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi danas u Berlinu, u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, gdje se sastao s kancelarkom Angelom Merkel.

U izjavi za novinare nakon sastanka, kancelarka Merkel je naglasila kako se raduje ulasku Hrvatske u Europsku uniju te pohvalila mjere štednje koje provodi Vlada premijera Milanovića. Istaknula je da je s hrvatskim premijerom razgovarala o bilateralnim odnosima i gospodarskoj suradnji te o situaciji u Europskoj uniji i hrvatskom pristupanju. „Želimo da Hrvatska 1. srpnja 2013. postane 28. članica Europske unije“, naglasila je. „Hrvatska je u mnogim reformama na pravom putu. Podržala sam premijera da nastavi s reformama“, zaključila je kancelarka Angela Merkel.

Premijer Zoran Milanović rekao je kako je za Hrvatsku vrlo važno privući strane, a posebno njemačke investitore, s kojima ima odlično iskustvo, te da bismo u proizvodnji, koju treba oživjeti, mogli mnogo naučiti od Njemačke. Istaknuo je i da Hrvatska ulazi u Europsku uniju u teškom trenutku, kad je entuzijazam oko EU nizak, ali i dodao kako je to uspješna zajednica upravo zbog kohezijske politike koja smanjuje razlike između bogatijih i siromašnijih. Predsjednik Vlade stoga je rekao da se Hrvatska nada da će imati koristi od kohezijske politike EU.

Tijekom boravka u Berlinu, premijer je posjetio i međunarodni sajam željezničke tehnologije InnoTrans, na kojem izlažu i hrvatske tvrtke, te govorio u sjedištu zaklade Friedrich Ebert na temu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.



Pisane vijesti