Premijer Plenković: Slavonija može i na domaćem i na inozemnom tržištu ponuditi najkvalitetnije prehrambene proizvode

  • Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/6 svibnja/Žito/Žito 1.jpg

Nakon susreta s članovima Uprave te obilaska pogona pršutane i pakirnice Mesne industrije Žito d.o.o., predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvom posjetom velikoj kompaniji i gospodinu Pipuniću, koji je ove godine dobio priznanje kao jedan od najuspješnijih poduzetnika
 
"Impresivno je vidjeti kako 1500 ljudi radi na procesu koji traje nekoliko godina – od vrlo pedantno ispitanog porijekla mesa, procesa rada i sazrijevanja salama i pršuta te konačnog njihovog brendiranja i slanja na tržišta", rekao je predsjednik Vlade te dodao je najveća vrijednost velikih investicija u Osijeku i u Slavoniji poruka da se može izaći na tržište sa završnim proizvodom. "Slavonija nudi na domaće i inozemno tržište mesne prehrambene proizvode, sasvim novu kvalitetu", zaključio je predsjednik Vlade čestitavši gospodinu Pipuniću i njegovim suradnicima.

Vlasnik tvrtke Žito d.o.o., Marko Pipunić zahvalio je predsjedniku i članovima Vlade na posjetu, rekavši je njihova želja da Slavonija postane prepoznatljiva po proizvodu.
"Naša je želja da brendiramo Slavoniju po pršutu, mislim da smo na i da od danas Slavoniju biti bolja za život", kazao je gospodin Pipunić. Istaknuo je da Vladu vidi kao partnera, još jednom zahvalio predsjedniku Vlade i njegovim suradnicima na posjeti te zaključio "Ostanemo li sami, ništa ne možemo napraviti. Imamo li zajedničke interese, a vjerujem da imamo – u Slavoniji od danas kreće bolji život".
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković