Predsjednik Vlade Plenković na Sinjskoj alci u Vukovaru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na Svečanoj Sinjskoj alci u Vukovaru, u subotu, 6. svibnja 2017. godine.  

U 15.00 sati održat će se Vojvodin prijem u dvorcu Eltz – Gradskom muzeju Vukovar, a Svečana alka počinje u 16.30 sati.
 
Svečana Sinjska Alka u Vukovaru održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, posvećena je Vukovaru i svim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a sudjeluje 17 alkara. Ovo je treći put da je održavanje Sinjske alke izmješteno izvan njezina grada Sinja od početka njezina postojanja. Cjelokupni prihod od prodaje ulaznica donirat će se u humanitarne svrhe, odnosno Centru za djecu s teškoćama u razvoju Juraj Bonači Split, podružnici Sinj. 
 
Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministar državne imovine Goran Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić te ministar turizma Gari Cappelli. 

Pisane vijesti