Premijer Sanader doputovao u posjet Francuskoj

Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u ponedjeljak u radni posjet Francuskoj, u sklopu kojega će s najvišim francuskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, daljnjem procesu priključenja Hrvatske Europskoj uniji nakon otvaranje pristupnih pregovor 3. listopada, te stanju u regiji.

PARIZ, 14. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u ponedjeljak u radni posjet Francuskoj, u sklopu kojega će s najvišim francuskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, daljnjem procesu priključenja Hrvatske Europskoj uniji nakon otvaranje pristupnih pregovor 3. listopada, te stanju u regiji.

Sanader je u Pariz doputovao na poziv francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca s kojim se trebao sastati u u ponedjeljak, no sastanak je na zahtjev francuskog predsjednika pomaknut za utorak ujutro. Za utorak je predviđen i sastanak s francuskim ministrom vanjskih poslova Philippeom Douste-Blazyjem. Glavne teme razgovora, kako se očekuje, bit će bilateralni odnosi, daljnji proces približavanja Hrvatske Europskoj uniji, nakon otvaranja pristupnih pregovora 3. listopada, te stanje u regiji.

Sanader će također u Pariškom europskom domu održati predavanje na temu "Europska Hrvatska".

Posjet će biti još jedna prigoda za potvrdu vrlo dobrih i partnerskih odnosa dviju zemalja, u kojima nema otvorenih pitanja. Francuska aktivno podržava nastojanja Hrvatske da uđe u EU i NATO, a postoji i obostrana želja za intenziviranjem gospodarske suradnje.



Pisane vijesti