Premijer Sanader: Nakon 15 posto dionica Ine na burzi vidjet ćemo što ćemo

Premijer Ivo Sanader potvrdio je danas da je donesena politička odluka da se 15 posto dionica naftne kompanije INA proda javnom inicijalnom ponudom, odnosno na burzi, a od financijskog savjetnika očekuje se i prijedlog što s daljnjom privatizacijom te tvrtke.

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader potvrdio je danas da je donesena politička odluka da se 15 posto dionica naftne kompanije INA proda javnom inicijalnom ponudom, odnosno na burzi, a od financijskog savjetnika očekuje se i prijedlog što s daljnjom privatizacijom te tvrtke.

Nakon što odaberemo financijskog savjetnika i dobijemo kompletnu ocjenu stanja u Ini, vidjet ćemo što dalje, odgovorio je Sanader na upit da li Vlada, uz prodaju Ininih dionica na burzi, namjera istodobno razgovarati i s Ininim strateškim partnerom MOL-om, koji je već ranije izrazio interes za povećanje svog udjela u Ini.

Natječaj za financijskog savjetnika za javnu ponudu dionica Ine bit će raspisan uskoro.

Nemamo drugih namjera osim ove (inicijalna ponuda), a od financijskog savjetnika očekujemo i savjete o daljnjoj privatizaciji Ine, rekao je premijer.

Ističe pritom da će Vlada u svim odlukama čvrsto inzistirati na modernizaciji dviju Ininih rafinerija (u Sisku i Rijeci) te na zaokruživanju Inina projekta u Siriji.

Sanader se s novinarima u Banskim dvorima sastao prije službenog puta u Kinu, na kojem će ga pratiti i brojni gospodarstvenici koje je pozvao da iziđu na ogromno kinesko tržište.



Pisane vijesti