Premijer Sanader o sporazumu PBZ-a i Talijanske unije

Premijer Ivo Sanader rekao je danas, u vezi s informacijom o odluci PBZ-a da po posebnim uvjetima kreditira članove Talijanske unije, što je odmah izazvalo reakcije, da će Vlada tražiti punu informaciju o tome od direktora PBZ-a.

ZAGREB, 12. studenog 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je danas, u vezi s informacijom o odluci PBZ-a da po posebnim uvjetima kreditira članove Talijanske unije, što je odmah izazvalo reakcije, da će Vlada tražiti punu informaciju o tome od direktora PBZ-a.

"Mi ćemo tražiti punu informaciju od direktora PBZ-a (Bože) Prke", rekao je Sanader včeras za Novu TV.

Mediji su objavili da su Privredna banka Zagreb, koja je u vlasništvu taljanske grupacije IntesaBCI, i Talijanska unija jučer u Rijeci potpisale sporazum koji članovima Talijanske unije i Zajednice Talijana u Hrvatskoj osigurava posebne uvjete kreditiranja s manjim kamatama.

Objavili su i reagiranja po kojima se radi o diskriminirajućoj odluci koja ima i političke konotacije, dok iz PBZ-a tumače da se samo radi o uobičajenom postupku prema VIP klijentima, tj. interesu banke.

"Već prvi kontakti koji su bili jutros kažu da nije točna ta informacija", rekao je Sanader za TV Novu.

"Ukoliko bi, hipotetički, to bilo točno, onda bi to bila politizacija bankarskog sustava - to nećemo dozvoliti. To ćemo oštro odbit, odbacit, energično odbaciti, naći ćemo načina kako ćemo vlasnike oko toga upozorit", rekao je Sanader.



Pisane vijesti