Premijer Sanader odbacio Račanove kritike

Predsjednik Vlade Ivo Sanader odbacio je danas kritike koje je predsjednik SDP-a Ivica Račan izrekao na račun Vladinog antikorupcijskog programa i istaknuo da je i Račanova Vlada donijela takvu strategiju, ali je nije ostvarila.

RIJEKA, 9. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader odbacio je danas kritike koje je predsjednik SDP-a Ivica Račan izrekao na račun Vladinog antikorupcijskog programa i istaknuo da je i Račanova Vlada donijela takvu strategiju, ali je nije ostvarila.

"Mi ćemo ići s antikorupcijskom strategijom. Mi ćemo ići i lomiti sve što treba lomiti", kazao je Sanader i pojasnio da pri tome podrazumjeva organizirani kriminal, korupciju, sve do reforme pravosuđa.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan je jučer rekao, kako su prenijeli mediji, da se "Sanaderova korupcijska Vlada ne može boriti protiv korupcije" te da su "Sanader i njegova politika glavni poticatelji svih oblika korupcije u Hrvatskoj".

"Iz Račana progovara zavist i određena srdžba jer se moja Vlada i ja puno više angažiramo na rješavanju problema u hrvatskom društvu nego što je to on činio", rekao je Sanader i podsjetio da su birači smijenili Račanovu Vladu.

"Jedan od razloga je bilo to što su nesposobni a možemo reći i lijenčine. Ako uspoređujemo njih i nas, oni su nesposobne lijenčine i to se prije svega odnosi na Račana, a o svemu ostalom govore rezultati ove Vlade", rekao je premijer Ivo Sanader.

Dodao je da zna da je "Račanu teško jer ova Vlada pokazuje rezultate i uspjehe u svim područjima", te da se Račan mora s time pomiriti i nositi.

Na pitanje novinara je li točan podatak da Hrvatska nije podnijela niti jedan službeni podnesak vezan uz optužnicu protiv generala Ante Gotovine, premijer Sanader je odgovorio da mu ta informacija nije poznata.

Na upit jesu li osigurana sredstva za izgradnju nizinske pruge do Rijeke, Sanader je kazao da je novac osiguran te da će to iznijeti u javnost kada to dođe na red.

"S prvim radovima počinjemo krajem ove godine ili početkom sljedeće, s prvih osiguranih 100 milijuna kuna; sljedeće bi godine trebalo ići u realizaciju oko 700 milijuna kuna, a do kraja 2012. ostali dio ulaganja. Dio financiranja će biti ostvaren iz oslobođenog dijela financijskih kapaciteta nakon što se dovrše dionice autocesta, kazao je premijer Sanader.



Pisane vijesti