Premijer Sanader: Poettering nije rekao da je neizvjestan put Hrvatske u EU

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da je predsjednik Europske pučke stranke Hans-Gert Poettering demantirao navode iz intervjua koji je dao Reutersu o tome da je neizvjesna europska perspektiva Hrvatske jer se građani EU boje proširenja.

ZAGREB, 10. svibnja (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da je predsjednik Europske pučke stranke Hans-Gert Poettering demantirao navode iz intervjua koji je dao Reutersu o tome da je neizvjesna europska perspektiva Hrvatske jer se građani EU boje proširenja.

"Poettering je jučer demantirao tu vijest, a sutra dolazi u Split i to će potvrditi", rekao je Sanader u Hrvatskom saboru.

Reuters je jučer objavio intervju s čelnikom Europske pučke stranke, najjače frakcije u Europskom parlamentu, u kojemu stoji da će Rumunjska i Bugarska sigurno ući u EU, ali da je ta integracija neizvjesna za Tursku, Hrvatsku i zemlje zapadnog Balkana.

Sanader, kako je rekao u 'aktualnom prijepodnevu, ne dijeli zabrinutost Nevena Mimice (SDP) kako činjenica da je u zadnje dvije godine Vlada predložila, a Sabor uskladio samo 62 zakona s europskim zakonodavstvom, svjedoči o presporoj dinamici usklađivanja.

Premijer je naglasio da je Vlada procijenila da je taj broj zakona dovoljan u ovoj fazi približavanja Hrvatske Uniji, da je zacrtan plan usklađivanja u ovoj i iduće dvije godine.

No, pozvao je Mimicu da, ima li prijedloge koje i koliko još zakona uskladiti, dođe u Vladu na razgovor.



Pisane vijesti