Premijer Sanader: Krajem lipnja prva rata umirovljeničkog duga

Krajem lipnja oko 420.000 umirovljenika dobit će prvu ratu obeštećenja, a u tu je svrhu u državnom proračunu osigurano 1,5 milijardi kuna, najavio je danas premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu".

ZAGREB, 10. svibnja (Hina) - Krajem lipnja oko 420.000 umirovljenika dobit će prvu ratu obeštećenja, a u tu je svrhu u državnom proračunu osigurano 1,5 milijardi kuna, najavio je danas premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu".

Koncem lipnja ići će prva tranša za obeštećenje umirovljenika, u to nema nikakve sumnje i nikakve dvojbe, odgovorio je Sanader zastupniku Damiru Kajinu (IDS).

Izvijestio je da je Vlada u suradnji s HSU-om osnovala radnu skupinu koja bi trebala riješiti pitanje 40.000 korisnika obiteljskih mirovina, kako bi i oni imali pravo na neku vrstu obeštećenja.

Branitelji koji imaju primjedbi na izračun udjela u Fondu hrvatskih branitelja mogu ih uputiti Društvu za upravljanje imovinom i nadležnim ministarstvima, a jučer je raditi počela skupina koja razmatra sve novopristigle prijedloge i primjedbe, odgovorila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zastupnici Ruži Lelić (HDZ).

Imovina Fonda veća je od 2,1 milijarde kuna, a raspolaganje udjelima članovima, uz ostalo, daje pravo na realnu dobit od dividende, rekla je Kosor.



Pisane vijesti