Premijer Sanader pozvao premijera Sharona u posjet

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader u utorak je tijekom susreta i zajedničke večere pozvao svojeg domaćina izraelskog premijera Ariela Sharona u posjet Hrvatskoj što je predsjednik izraelske vlade načelno prihvatio.

JERUZALEM, 28. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader u utorak je tijekom susreta i zajedničke večere pozvao svojeg domaćina izraelskog premijera Ariela Sharona u posjet Hrvatskoj što je predsjednik izraelske vlade načelno prihvatio.

"Pozvao sam predsjednika izraelske vlade Sharona da posjeti Hrvatsku, i on je to načelno prihvatio, ali nije želio biti određen u terminima jer mu u kolovozu predstoji opsežan posao oko provedbe izraelskog povlačenja iz Gaze" rekao je hrvatski premijer novinarima na povratku iz Sharonove rezidencije u hotel u kojem je boravio tijekom dvodnevnog službnog posjeta Izraelu, neposredno uoči odlaska u zračnu luku i povratka u Hrvatsku.

Hrvatski premijer je potvrdio da je sa Sharonom razgovarao o najavljenim temama, prije svega o jačanju bilateralnih odnosa koji su u uzlaznoj putanji o stanju u široj regiji Bliskog Istoka, te o aktualnom trenutku u kojem se Hrvatska nalazi na putu u EU.

"Premijer Sharon i ja suglasili smo se oko potrebe da Izrael i Hrvatska što prije zaključe sporazume o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i slobodnoj trgovini, koji su u pripremi" rekao je Sanader te dodao kako je s izraelskim domaćinom razgovarao i mogućnostima većih izraelskih ulaganja u Hrvatsku za što je Hrvatska snažno zainteresirana.



Pisane vijesti