Premijer Sanader: Umirovljenicima druga rata duga do Božića

Vlada će umirovljenicima podmiriti drugu ratu duga u prosincu, prije Božića, najavio je premijer Ivo Sanader nakon današnjeg sastanka s kardinalom Vinkom Puljićem.

PREMIJER SANADER PRIMIO KARDINALA PULJIĆA

ZAGREB, 4. listopada 2006. (Hina) - Vlada će umirovljenicima podmiriti drugu ratu duga u prosincu, prije Božića, najavio je premijer Ivo Sanader nakon današnjeg sastanka s kardinalom Vinkom Puljićem.

Vlada je odlučila da se Plivine dionice u vlasništvu države prebace u imovinu Umirovljeničkog fonda za isplatu druge rate duga umirovljenicima, jer taj novac nije osiguran kroz privatizaciju HT-a, kazao je Sanader.

Taj se novac trebao osigurati privatizacijom HT-a, koja dosad nije obavljena jer su prethodne Vlade u prvoj i drugoj privatizaciji Telekoma propustile definirati kome to pripada, rekao je.

Neću dopustiti da Vlada dođe u situaciju da hrvatski umirovljenici ne dobiju isplatu duga koji zaslužuju, istaknuo je Sanader podsjetivši da im to pravo pripada prema Ustavnom zakonu i odluci Ustavnog suda, te Zakonu o umirovljenicima koji je usvojen u Saboru na prijedlog Vlade i uz potporu koalicijskih partnera.

Komentirajući nezadovoljstvo predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimira Jordana tom odlukom, Sanader je poručio partnerima iz HSU-a da, ako nisu suglasni s time, kažu što je alternativa.

Na novinarski upit o rješavanju problema rada nedjeljom, Sanader je podsjetio da Vlada više od godinu dana radi na zakonu koji bi regulirao to pitanje.

Premijer ističe da je za što širi društveni konsenzus o tom pitanju, a ako se to ne može postići, neka odluče građani na referendumu.

Dodao je kako je on osobno za rad nedjeljom tamo gdje je on potreban, ali taj rad treba platiti dvostruko više.



Pisane vijesti