Premijer Sanader: "Vjesnik" mora opstati

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je danas da "Vjesnik" mora opstati, kao jedan od hrvatskih brendova, te da se razmišlja o privatizaciji Vjesnikove Tiskare i pripajanju dnevnog lista nekoj drugoj javnoj instituciji.

ZAGREB, 2. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je danas da "Vjesnik" mora opstati, kao jedan od hrvatskih brendova, te da se razmišlja o privatizaciji Vjesnikove Tiskare i pripajanju dnevnog lista nekoj drugoj javnoj instituciji.

Sanader je to rekao gostujući u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva".

Na upozorenje voditelja da Vjesnikovi novinari strahuju od nove sistematizacije i gubitka radnih mjesta, Sanader je naglasio da "Vjesnik" mora opstati, kao jedan od brendova Hrvatske.

"Vjesnik je novina koja nije žuta, ne plasira senzacije i logično je da ima gubitke. Razmatra se ideja da se Vjesnikova Tiskara privatizira, a dnevni list pripoji nekoj drugoj javnoj instituciji", kazao je premijer.

Vjesnikovi novinari su još prije mjesec dana upozorili da bi odvajanje Vjesnikove Tiskare od dnevnog lista, nakon 60 godina doveo u pitanje izlaženje Vjesnika.

Predsjednik Vjesnikove uprave Franjo Maletić opovrgnuo je tada da se Tiskara odvaja od dnevnog lista. Pojasnio je da je riječ o osnivanju tvrtke kćeri, u koju su preseljeni poslovi Tiskare i naglasio da će ta tvrtka i dalje u cijelosti pokrivati troškove izdavanja dnevnog lista.



Pisane vijesti