Premijer Sanader: Vlada će izići s još konkretnijim mjerama za pomoć obiteljima

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader, komentirajući propovijed kardinala Josipa Bozanića o hrvatskoj demografskoj, pronatalitetnoj i obiteljskoj politici, izjavio je novinarima da se slaže s kardinalovom porukom, podsjetivši da je nakon dugo godina prošle godine u Hrvatskoj broj rođene djece bio veći od broja umrlih.

ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader, komentirajući propovijed kardinala Josipa Bozanića o hrvatskoj demografskoj, pronatalitetnoj i obiteljskoj politici, izjavio je novinarima da se slaže s kardinalovom porukom, podsjetivši da je nakon dugo godina prošle godine u Hrvatskoj broj rođene djece bio veći od broja umrlih.

Vlada će uskoro izići s još nekim konkretnijim mjerama za pomoć obiteljima, rekao je premijer, podsjetivši da su vraćene rodiljne naknade i rodiljni dopust i tako podržana pronatalitetna politika.

Druga poruka je snažna kardinalova podrška ulaska Hrvatske u Europsku uniju, rekao je Sanader, te dodao da je ulazak u Europsku uniju naša sudbina, kako je o tome govorio pokojni papa Ivan Pavao II.

Sanader se suglasio i s kardinalovom napomenom da odgovorni u Hrvatskoj odluke donose po savjesti. To prihvaćamo i važno je da odluke koje donosimo budu ponajprije korisne za Hrvatsku, izjavio je premijer, nakon današnje mise za domovinu, koju je u crkvi sv. Marka predvodio kardinal Josip Bozanić u povodu Dana državnosti.



Pisane vijesti