Premijer Sanader: Vlada će nadoknaditi štetu ribarima zbog incidenta u Savudrijskoj vali

Premijer Ivo Sanader najavio je danas da će Vlada nadoknaditi štetu hrvatskim ribarima zbog jučerašnjeg incidenta u Savudrijskoj vali.

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader najavio je danas da će Vlada nadoknaditi štetu hrvatskim ribarima zbog jučerašnjeg incidenta u Savudrijskoj vali.

Država će nadoknaditi štetu ribarima, kazao je Sanader na sjednici Vlade.

Premijer je najavio i temeljitu istragu kako bi se vidjelo je li u tom posljednjem incidentu sudjelovao i netko iz Hrvatske ili preko granice.

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin izvijestio je jučer da su dvije slovenske ribarice, koje su u utorak onemogućile savudrijski brod u ribarenju s hrvatske strane crte razgraničenja, tek jučer podigle svoje mreže, te da ribari to smatraju novom provokacijom.

Po njegovim riječima, vlasnik broda "Bukva" Moreno Ossich iz Savudrije morao je u utorak prekinuti ribolov jer su se slovenske ribarice toliko približile da su mreže bile u opasnosti. Bio je primoran podići svoje mreže i vratiti brod u luku, čime je bio onemogućen ribariti u hrvatskom moru, a slovenski ribari po mreže su se vratili tek jučer u 8,30 sati, što istarski ribari smatraju novom provokacijom, rekao je Latin.

Glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković potvrdio je kako je policija zaprimila dojave o tom događaju.



Pisane vijesti