Premijer sudjelovao u akciji pošumljavanja opožarenih područja "Boranka"

  • Slika /Vijesti/2018/10 listopad/27 listopada/Solin1.jpg

Predsjednik Vlade danas je Kučinskom gaju kraj Solina sudjelovao u akciji pošumljavanja u sklopu volonterske akcije "Boranka".


Uz premijera, u akciji pošumljavanja opožarenog područja nakon katastrofalnog požara u okolici Splita i Solina sudjelovali su i ministar uprave Lovro Kuščević, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te saborski zastupnici HDZ-a Ante Sanader i Ante Bačić.
 
Nakon što je iskopao zemlju i posadio stablo, premijer Plenković rekao je kako mu je drago što ima priliku sudjelovati u pošumljavanju te je pozdravio tu inicijativu i sve koji u njoj sudjeluju.
 
Plan je pošumiti područje koje je izgorjelo. To je ujedno prilika da naši vatrogasci objasne mladima kako raditi na prevenciji, rekao je Plenković te izrazio uvjerenje da će se kroz vrijeme pošumiti veći dio opožarenog područja.
 
U današnjem su pošumljavanju sudjelovali izviđači, vatrogasci, studenti, branitelji i lokalno stanovništvo, a šesta je u sklopu najveće volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvane "Boranka".


Tekst i foto: Vlada RH / Hina

Pisane vijesti | Andrej Plenković