Premijeri Sanader i Balkenende su uzajamno poželjeli sreću na SP-u

Hrvatski i nizozemski premijer Ivo Sanader i Jan Peter Balkenende međusobno su reprezentacijama svojih zemalja poželjeli uspjeh u predstojećim utakmicama na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj.

ZAGREB, 21. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatski i nizozemski premijer Ivo Sanader i Jan Peter Balkenende međusobno su reprezentacijama svojih zemalja poželjeli uspjeh u predstojećim utakmicama na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj.

Balkenende je kao prvi nizozemski premijer u srijedu stigao u višesatni službeni posjet Hrvatskoj tijekom kojega se susreo s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom, a večeras će nazočiti utakmici između reprezentacije svoje zemlje i Argentine u Njemačkoj.

"Na temelju dosadašnje dvije utakmice možemo reći da su Nizozemska i Argentina favoriti ne samo skupno nego i Svjetskog prvenstva. Riječ je o dvije jake reperezentacije, a ja, s obzirom na prijateljstvo s premijerom Balkenendom želim svako dobro i pobjedu Nizozemske" rekao je hrvatski premijer u odgovoru na novinarsko pitanje o izgledima reprezentacije Hrvatske-Nizozemske u predstojećim utakmicama.

Što se tiče sutrašnje utakmice Hrvatske i Australije premijer Sanader rekao je kako se može očekivati velika borba naših nogometaša koji su i u prve dvije utakmice "pokazali srčanost i dobru igru, ali nismo iskoristili prilike i dali gol".

"Ako jednako srčano, odlučnošću i voljom za pobjedom, kao u prve dvije utakmice, budu ušli i u sutrašnju, uvjeren sam da će sutra pobijediti. Naš narod kaže 'treća sreća' i ja sam optimist kao i svi hrvatski navijači i očekujem pobjedu naše reprezentacije" kazao je Sanader.

Nizozemski premijer Jan Peter Balkenende hrvatskoj je reprezentaciji zaželio sve najbolje i ustvrdio kako je i protiv Brazila odigrala dobru utakmicu i imala dobre prilike.

Otkrio je kako će večeras ići na utakmicu Argentine i Nizozemske, ali je rekao kako je ishod teško predvidjeti.

"Nadam se da ćemo pobijediti, ali cilj je ući u završnicu natjecanja, što neće biti lako iako ćemo se morati jako potruditi" kazao je Balkenende i još jednom zaželio puno uspjeha hrvatskoj nogometnoj vrsti.



Pisane vijesti