Premijerka Kosor i premijer Pahor u subotu u Opatiji o gospodarskoj suradnji

ZAGREB, 20. listopada 2010. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor najavila je u srijedu da će se u subotu u Opatiji sastati sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom s kojim će razgovarati kako političke odnose upotpuniti boljom gospodarskom suradnjom Hrvatske i Slovenije.

"Razgovarat ćemo o gospodarskoj suradnji više nego dosada, o mogućnosti da te mostove suradnje koje smo izgradili pojačamo mostovima gospodarske suradnje", izjavila je Kosor novinarima pred Banskim dvorima.

Dodala je da će najnoviji sastanak s Pahorom biti "na tragu onoga što smo otvarali na našem zadnjem susretu u Bohinju" i dodala kako se u međuvremenu odradilo dosta posla.

Na posljednjem sastanku u Bohinju 31. srpnja, dvoje premijera dogovorili su se da će se problem Ljubljanske banke rješiti u tri mjeseca, na temelju potpisanih međunarodnih ugovora uz poštivanje prava štediša.

Susret u Bohinju dogodio se točno godinu dana nakon njihova prvog sastanka u Trakošćanu, kada su odredili put za rješenje dugogodišnjeg graničnog spora između Hrvatske i Slovenije i uklonili slovensku blokadu hrvatskih pristupnih ugovora s EU-om.



Pisane vijesti