Premjer Sanader primio boćarske reprezentativce

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader primio je danas izaslanstvo Hrvatskog boćarskog saveza povodom izvanrednih rezultata koje su ove godine ostvarili naši boćari na Svjetskim prvenstvima.

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader primio je danas izaslanstvo Hrvatskog boćarskog saveza povodom izvanrednih rezultata koje su ove godine ostvarili naši boćari na Svjetskim prvenstvima.

Predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza (HBS) Šime Bulić naglasio je da je boćanje tradicionalni hrvatski sport, a naši najbolji igrači u pravilu na velikim svjetskim natjecanjima osvajaju odličja.

Tako je bilo i na ovogodišnjem Svetskom seniorskom prvenstvu u Torinu gdje je Alen Guštin osvojio dva zlatna odličja u bližanju i izbijanju u krug, dok su Ante Papak i Sandro Gulija zaslužili brončana odličja u disciplinama brzinsko i precizno izbijanje.

Glavni tajnik HBS-a Mario Milanović Litre istaknuo je da se ne moramo bojati za budućnost našeg boćanja jer se u 342 boćarska kluba, koja djeluju na području Hrvatske, dobro radi sa mladim sportašima što najbolje potvrđuje čak pet osvojenih medalja na Svjetskom prvenstvu za juniore u slovenskoj Novoj Gorici.

Tamo je Goran Percan osvojio zlatnu medalju u preciznom izbijanju i u paru sa Robertom Iskrom. Marku Jerčiću pripalo je srebrno odličje u brzinskom izbijanju, dok je medalju istog sjaja u bližanju i izbijanju u krug zaslužio Goran Percan, a Goran Iskra brončano odličje u pojedinačnom nadmetanju klasičnim načinom.

Prijemu u Vladi RH bio je nazočan i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, a boćari su premijeru Sanaderu poklonili komplet boća i bulin.



Pisane vijesti