Priopćenje Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić 26. travnja 2018. godine svečano je otvorila prostorije Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri NATO-u u novoj zgradi Sjedišta Saveza u Bruxellesu. 

Najsuvremeniji objekti čitavog novog Sjedišta izgrađeni su kako bi udovoljili stalno promjenjivim i raznorodnim zadaćama s kojima se NATO, kao političko-vojni savez, trajno suočava u očuvanju mira i slobode za svoje članice.

Nova zgrada s više od 250.000 m² i dizajnom koji omogućuje i moguće daljnje širenje, a istodobno vodi računa o okolišu i potrošnji energije, pruža prostor za 1.500 osoba iz nacionalnih izaslanstava, 1.700 međunarodnih vojnih i civilnih djelatnika, 650 djelatnika iz NATO agencija te oko 500 do 1000 posjetitelja dnevno.

Potpuni završetak preseljenja svih predstavništava iz zgrade starog Sjedišta očekuje se prije Sastanka na vrhu šefova država i/ili vlada članica NATO-a, a koji će upravo ovo novo zdanje i ugostiti 11. i 12. srpnja 2018. godine.​

Izvor: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pisane vijesti