Priopćenje sa 10. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske usvojila je prijedlog odluke o visini tarifnih stavki u tarifnom sustavu za proizvodnju električne energije, s iznimkom za povlaštene kupce, bez visine tarifnih stavki, prijedlog odluke o visini tarifnih stavki u tarifnom sustavu za opskrbu prirodnim plinom, s iznimkom povlaštenih kupaca, bez visine tarifnih stavki te prijedlog odluke o visini tarifnih stavki za transport prirodnog plina za 2009. godinu.

Usvojen je i prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, za raspolaganje sredstvima za nabavu cjepiva protiv pandemijskog soja influenze H1N1 s adjuvansom te prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju HZZO-a, za raspolaganje sredstvima za nabavu lijeka TAMIFLU.

Usvojen je i prijedlog za prihvaćanje pokroviteljstva Vlade Republike Hrvatske nad 8. Međunarodnom konferencijom o poticanju izvoza, koja će se održati u Zagrebu, 30. rujna 2009. godine.

Na današnjoj sjednici ujedno je dana suglasnost Hrvatskom rocknroll savezu, za održavanje Svjetskog juniorskog prvenstva i Europskog seniorskog prvenstva u akrobatskom rocknrollu ( Velika Gorica, 7. studenoga 2009. godine) te Hrvatskom šahovskom savezu, za održavanje 11. europskog pojedinačnog prvenstva u šahu za žene i muškarce, koje će se održati od 5. do 19. ožujka 2010. godine, u Rijeci.

Među ostalim, upućen je prijedlog Skupštini Društva Narodne novine d. d. za opoziv dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Društva Antuna Palarića i prijedlog za izbor novog člana Davorina Mlakara. Također je upućen prijedlog Nadzornom odboru Društva za izbor predsjednika Nadzornog odbora iz reda članova Davorina Mlakara.

Na prijedlog predstojnika Ureda za socijalno partnerstvo u RH za smanjenje broja predstavnika Vlade RH i njihovih zamjenika u Gospodarsko socijalnom vijeću, sa šest na pet, a sukladno odredbama novog Sporazuma o Gospodarsko socijalnom vijeću iz razloga što na nacionalnoj razini od 1. travnja 2009. godine postoji samo pet sindikalnih središnjica s funkcije predstavnika Vlade RH u Gospodarsko socijalnom vijeću razriješeni su predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva mr. sc. Božidar Pankretić te zamjenici predstavnika Vlade RH Robert Matijević i Krešimir Kuterovac. Novim predstavnikom imenovan je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta a zamjenikom predstavnika Branko Bačić.



Pisane vijesti | Priopćenja